Yalnız Mesajı Göster

Şatobriyan Sosu Fransa Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şatobriyan Sosu Fransa Tarifi




Şatobriyan Sosu (Fransa) Tarifi

Malzemeler (1 lt sos için):

50 gr arpacık soğanı

2 adet defne yaprağı

100 gr tereyağı

1 çimdik karabiber

50 gr mantar bölünmüş

1 dal fesleğen

1 lt koyulaştırılmış et suyu

1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

ince kıyılmış arpacık soğanı, mantar parçaları, defne yaprağı ve taze fesleğeni derin bir tavaya koyup koyulaştırılmış et suyunu ilave edin ve kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar pişirin Oluşan köpüğü alın ince bir süzgeçten geçirip süzün Tereyağını katıp karıştırın Tuz ve karabiberini ilave edip sosu tamamlayın

Not: Bu sos ızgara bonfilenin yanında servis edilebilir



Alıntı Yaparak Cevapla