Konu
:
Şatobriyan Sosu Fransa Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Şatobriyan Sosu Fransa Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şatobriyan Sosu Fransa Tarifi
Şatobriyan Sosu (Fransa) Tarifi
Malzemeler (1 lt
sos için):
50 gr
arpacık soğanı
2 adet defne yaprağı
100 gr
tereyağı
1 çimdik karabiber
50 gr
mantar bölünmüş
1 dal fesleğen
1 lt
koyulaştırılmış et suyu
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
ince kıyılmış arpacık soğanı, mantar parçaları, defne yaprağı ve taze fesleğeni derin bir tavaya koyup koyulaştırılmış et suyunu ilave edin ve kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar pişirin
Oluşan köpüğü alın
ince bir süzgeçten geçirip süzün
Tereyağını katıp karıştırın
Tuz ve karabiberini ilave edip sosu tamamlayın
Not: Bu sos ızgara bonfilenin yanında servis edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul