Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Krem Karamel - İspanyol Mutfağı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Krem Karamel - İspanyol Mutfağı




Portakalli Krem Karamel İspanya Mutfağı

Malzemeler:

10 kisilik

5 adet portakal

300 gr toz seker

15 gr tereyagi

3 su bardagi süt

2 adet kivi

4 adet yumurta

4 adet yumurta sarisi

150'ser gr yesil ve siyah üzüm

1 paket vanilya

Yapilisi:

15 litrelik dikdörtgen bir kalibi yaglayin 1 su bardagi sekeri tavada eritip, karamelize edin 6 yemek kasigi sicak su ilave edip, karamel eriyene kadar isitin Hemen kaliba dökün, katilasmaya birakin

Sütü kaynatin Vanilya, yumurta, yumurta sarisi ve kalan sekeri çirpin Sicak sütü karisima katip, süzgeçten geçirin

Portakallari iyice yikayin Ikisinin kabugunu rendeleyip, süte katin Sütü kaliba dökün Derin bir firin tepsisine sicak su koyun Kalibi tepsiye oturtun, 160º sicakliktaki firinin alttan 2 rafinda 1 saat pisirin

Portakallarin filetosunu çikartin Kivileri dilimleyin, üzümleri yikayin Tatliyi ters çevirip tabaga alin ve meyvalarla süsleyin



Alıntı Yaparak Cevapla