Konu
:
İskoç Bisküvisi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İskoç Bisküvisi Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İskoç Bisküvisi Tarifi
İSKOÇ BİSKÜVİSİ
Kullanılacak malzeme:
450 gram un,
150 gram toz sekeri,
250 gram tereyağı,
2 yumurta,
1 paket vanilya tozu,
1 çay kaşığı tuz
Yapımı: Fırın tepsisini yağa ve una bu-layıp bir kenara bırakmalı
Kalan tereyağını küçük parçalara bölüp bir büyük kâseye koymalı
Bunun üstüne toz şekerini dökmeli
Telle bir süre şekerli tereyağını işlemeli
Sonra buna teker teker yumurta sarılarını katıp bunları yedirerek köpürtmeli
Karışım iyice çırpıldıktan sonra tahta bir kaşıkla çabuk çabuk karıştırırken vanilyalı ve tuzlu unu azar azar katıp yedirmeli
Karışım koyu bir hamur durumuna gelince merdaneyle bunu bir - iki milimetre kalınlığındaki bir yaprak haline gelinceye kadar açmalı
Sonra türlü biçimlerdeki kalıplarla bu hamurdan bisküvitler çıkarıp aralıklı olarak fırın tepsisine dizmeli
Yumurtalardan birinin akını iyice çırptıktan sonra bir fırçayla bisküvitlerin üstüne sürmeli ve tepsiyi 180 dereceye göre kızdırılmış fırına koymalı
Bisküvitleri 45 dakika fırında tuttuktan sonra çıkarmalı ve soğumaya bırakmalı
Bisküvitler soğuyunca bunları fırın tepsisinden alıp servis tabağına yerleştirmeli ve yanında çay veya süt olduğu halde servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul