Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Börek - Avusturya Mutfağı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Börek - Avusturya Mutfağı




Tavuklu Börek Avusturya

Malzemeler

5 adet milföy hamuru

500 gr piliç gögsü

200 gr mantar

1 çorba kasigi un

1 çorba kasigi tereyagi

2 su bardagi süt

1 yumurta

1 sogan

1 fincan sivi yag

Tuz, karabiber

Yapılışı

Piliç gögüslerini kusbasi dograyin, mantarlari yikayip süzün ve findik büyüklügünde parçalara kesin Kizgin tavaya sivi yag koyun ve incecik kestiginiz sogani ve piliç parçalarini ekledikten sonra 8-10 dakika karistirarak kavurun Mantari ilave edip 8-10 dakika daha kavurun Tuz ve karabiberi ekleyin Diger yanda ayri bir tencerede unu tereyagiyla pembelesene kadar kavurun Üzerine soguk süt ekleyip karistirin 3-5 dakika kaynatin Pisen tavuklari hazirladiginiz sosa karistirin ve tuzunu, karabiberini kontrol edip sicakta bekletin

Firini 200 derecede isitin ve milföy hamurlarini bir firin tepsisine dizin Yumurtayi iyice çirpip firçayla hamurlarin üzerine sürdükten sonra hamurlari firinda 20-25 dakika kizartin Sicak börekleri yandan ikiye ayirarak kesin Alt kismini servis tabagina yerlestirin ve üzerine bir porsiyonluk sicak soslu tavuk dökün Böregin üst kismini tavuklu için üzerine yerlestirin ve sicak olarak servis edin



Alıntı Yaparak Cevapla