Konu
:
Bavyera Kreması - Almanya Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Bavyera Kreması - Almanya Mutfağı
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bavyera Kreması - Almanya Mutfağı
Bavyera Kreması - Almanya Mutfağı
Malzemeler:
Yumurta sarısı 4 adet
Pudra şekeri 80 gr
Vanilya yemişi 1 adet
Süt 1/4 lt
Beyaz jelatin 6 yaprak
Çırpılmış krema 200 gr
Çilek 200 gr
Yapilisi:
Hamur için:
Yumurta sarılarını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar el mikseriyle karıştırın
Vanilya yemişini yarın ve içini ayırın
Bunları sütün içine atarak kaynatın
Vanilya yemişini çıkarın ve karışımı yumurta sarılı kremaya katarak içinde tanecik kalmayana kadar karıştırın
Kremayı sos tenceresine geri dökün ve krema katılaşıncaya dek hiç durmadan karıştırarak orta ateşte ısıtın
Kremanın kaynamamasina dikkat edin
Tencereyi ocaktan indirin
Jelatini 5 dakika soğuk suda bekletin
Yavaşça sıkın ve sıcak kremanın içinde çözülmeye bırakın
Krema jelatinleşmeye başlayana kadar soğuk bir kenarda bırakın
Daha sonra kremayı sertleşinceye kadar çırpın ve tam bir kremaya dönüştürün
Daha sonra soğuk suda durulanmış olan 4 tatlı tabağına yerleştirin ve en az 3 saat soğutun
Servis yapmadan önce çilekleri yıkayın ve temizleyerek püre yapın
Püreyi, kremanın üzerine dökün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul