Konu
:
Azerbaycan Mutfağından Piti Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Azerbaycan Mutfağından Piti Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Azerbaycan Mutfağından Piti Tarifi
Azerbaycan mutfağından piti tarifi
Malzemeler:
150g koyun eti
150g patates
100g nohut
yarım kuru soğan
10g kuru erik
0,1g safran veya 50g taze domates
karabiber ve tuz
Hazırlanışı:
Nohut soğuk suda ıslatılır ve et doğranır
Hazırlanan et ve nohut tencereye koyulur ve üzerine kişi başına yarım litre olacak şekilde soğuk su koyulur
Tencere kısık ateşe koyularak bulyon kaynatılır
Bulyon kaynadıktan sonra içerisine doğranmış soğan koyulur
Biraz kaynadıktan sonra patates, yıkanmış erik kurusu ve tuz koyulur
Yemeğin hazır olmasına az kala baharat koyulur
Daha sonra ise 0,1 g safran 1 su bardağı suda ayrıca demlenir ve bir yemek kaşığı safran suyu yemeğe koyulur ve yemek hazır oluncaya kadar pişirilir
Piti sofraya verilirken derin bir tabak veya kaselerde servis yapılır
Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul