Yalnız Mesajı Göster

Roladen Fileto Et Sarması - Almanya Mutfağı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Roladen Fileto Et Sarması - Almanya Mutfağı




Roladen (fİleto Et Sarmasi) Almanya Mutfağı

Malzemeler:

Sığır eti (Sırt kısmından) 700 gr

Hardal 4 silme çay kaşığı

Soğan (Küçük, çok ince kiyilmis) 1 adet

Domuz pastırmasi 4 ince dilim (Tercihe göre dana pastirma da olabilir)

Salatalık ((turşuluk)) 2 adet

İç yağı 25 gr

Taze kereviz yaprağı 2 sap

Havuç (Doğranmış) 1 adet

Pırasa (Doğranmış) 1 adet

Tuz ,Karabiber (Taze çekilmiş)

Et suyu 3 bardak

Tereyağı , Un 3 kaşık

Yapilisi:

Sığır etini 4 ince dilim halinde kestirin Dilimleri iki naylon arasına koyarak kalınlığı 2,5 santimi buluncaya kadar dövün (kasapta da yaptırabilirsiniz)

Et dilimlerinin üzerine hardal sürün ve tam orta kısımlarına birer dilim domuz pastırması yerleştirin

Salatalığı uzunlamasına ikiye bölün ve dilimlerinin üstüne birer tane koyun

Et dilimlerini dolma gibi sarın ve iplikle bağlayın

İcyağını bir tavada eriterek sarılmış et dilimlerini nar gibi oluncaya kadar kızartın Etlerin yağını süzerek tavadan çıkartın

Tavaya sebzeleri koyarak karıştırarak 5 dakika kadar kavurun Sebzeler kavrulduktan sonra et suyunu ekleyin ve kızarmış etleri tavaya yerleştirin Tuzunu biberini serpin ve tavanın üzerini örterek 1 saat kadar ağır ateşte pişirin Etleri çıkartarak bir servis tabağına yerleştirin ve sıcak olarak saklayın

Kavrulmuş ve pişmiş sebzeyi tel bir elekten ezerek geçirin veya blenderla püre oluncaya kadar karıştırın Sebze püresini ve et suyunu bir tencereye koyarak harlı ateşte suyunu biraz çekinceye kadar kaynatın

Başka bir tavada yağı eritin, içine unu katın ve karıştıra karıştıra 2-3 dakika kadar kavurun Tavayı ateşten alarak sebze püresini katın Sonra tekrar ateşe oturtarak, sürekli karıştıra karıştıra 2 dakika kadar pişirin Hazırladığınız bu sosu etlerin üzerine dökerek sıcak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla