10-15-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Macar Çorbası Yemek Tarifi
MALZEMELER:
100 gram sığır eti,
100 gram margarin,
3 kaşık un,
1 çay kaşığı kırmızıbiber,
1 baş soğan,
yarım kaşık domates salçası,
6 bardak su
YAPILIŞI:
Tencereye 50 gram margarin konur, üzerine kıyılmış soğan ilave edilip, hafifçe kavrulur Sonra sıra ile şu işlemler yapılır:
• Et ilave edilip, pişirilir
• Bir kaşık un konulup karıştırılır Ardından 1 kaşık daha un ko*nur Salça ve kırmızıbiber ilave edilir, 1-2 dakika daha ateşte bırakılır
• Suyun yarısı ilave edilip kaynatılır
• Geriye kalan yağ başka bir kapta kızdırılır, unun kalan kısmı buna ilave edilir
• Bu karışım diğer tencereye aktarılır, tuzu konur ve kaynatılır
|
|
|