Yalnız Mesajı Göster

Fransız Mutfağı Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransız Mutfağı Yemek Tarifi




Floransa Usulü Yumurta

Malzemeler

500 gr ıspanak
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 bardak morney sos
50 gr kaşar peyniri
6 adet yumurta
1 lt su
1 yemek kaşığı tuz
1/ 2 kahve fincanı sirke

Hazırlanışı

1 Ispanakları ayıklayıp yıkadıktan sonra, üzerine biraz tuz serperek kısık ateşte 5-10 dakika haşlayın Suyunu süzüp üzerine eritilmiş tereyağ gezdirin
2 Haşlanmış ıspanağı, fırına dayanıklı bir cam tabağın içine döşeyin Üzerine poşe yumurtaları sıralayın Morney sosu yayıp kaşarpeyniri serpin Üstten ısı verilmiş fırında pembe renkte kızartın
Morney sosun ölçüsü ve yapılışı: 1,5 yemek kaşığı unla 1,5 yemek kaşığı tereyağı veya margarini hafifçe kavurun 1,5 bardak süt koyup karıştırarak pişirin İçine biraz tuz, karabiber, 2 yumurta sarısı ve 1/ 2 bardak rendelenmiş kaşarpeyniri katınBu kadar kankalarAfiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla