10-15-2012
|
#12
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dünya Mutfağı Yemek Tarifi
ÇALSKİ KÖFTESİ - ST PETERSBURG KÖFTESİ
MALZEMESİ
500 gram köftelik kıyma (tavuk kıyması da olabilir)
1 su bardağı robotta çekilmiş taze veya konserve mantar
2 adet beyaz ekmek içi
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Kızartmak İçin;
Yarım su bardağı sıvıyağı
SOSUN MALZEMESİ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı haşlanmış, doğranmış mantar
TARİF
Derin bir karıştırma kabında yukarıdaki tüm malzemeleri karıştırıp, sıkıca yoğuruyoruz
Elimizi ıslatıp, ceviz büyüklüğündeki parçaları yuvarlayıp, parmak şeklini veriyoruz
Köfteleri bir tabağa yaydığımız una batırıp, tavada kızdırdığımız sıvıyağda kızartıyoruz
Servis tabağına köfteleri yerleştirip, üzerine hazırladığımız mantarlı sosu dökelim ve servise sunalım
SOSUN TARİFİ
Saplı küçük bir tencerede yağı eritip, unu ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ederken hemen sütü ve haşlanmış, doğranmış mantarları ilave edip, yine sürekli karıştırarak, sosun topaklanmasını engelliyoruz Tuz ve karabiberi ilave edip, muhallebi kıvamına gelen sosun altını söndürüyoruz
|
|
|