Yalnız Mesajı Göster

Çin Mutfağı Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çin Mutfağı Yemek Tarifi




ÇİN USULÜ PİRİNÇ MÜCVERİ (4-6 kişilik)

Malzemeler :

300 gr uzun taneli pirinç
250 gr taze soğan
200 gr kırmızı tatlı biber
125 gr margarin
2 yemek kaşığı soya sosu
1 diş ezilmiş sarmısak
4 adet yumurta
Acı kırnızı biber
Tuz

Hazırlanışı :

Pirinçleri 1 litre tuzlu suda 15 dakika haşladıktan sonra süzüp soğumaya bırakın

Taze soğanı ince şeritler halinde doğrayın Kırmızı dolmalık biberleri ayıklayıp şerit şerit kesin Biber ve taze soğanları haşladığınız pirince katın Yumurta, soya sosu, sarmısağı ve acı biberi karıştırın
Diğer tarafta margarini bir tavada eritin Hazırladığınız karışımı porsiyon porsiyon bir yemek kaşık yardımı ile tavaya koyun, üzerine bastırıp yassılaştırın Her iki tarafını 3-4 dakika olmak üzere çıtır çıtır kızartın

Fazla yağın süzülmesi için ayrı bir kaba alın, sonra tatlı-ekşi Çin sosu ile birlikte servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla