Yalnız Mesajı Göster

Çin Mutfağı Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çin Mutfağı Yemek Tarifi




Çin Makarnası



Malzemeler

paket çin makarnası

2 adet tavuk göğüs eti

10 adet çeri domates
8 adet yeşil soğan
6 yemek kaşığı soya sosu
6 diş sarmısak
1 adet pırasa
1 adet havuç
1 adet yeşil biber
1 çay kaşığı toz zencefil
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Karabiber
Tuz

TARİF

Kaynayan suya tuz koyun Makarnayı ilave edip 5 dakika haşlayın Soğuk sudan geçirip süzün

Tavuk göğsünü ve sebzeleri uzun, ince şeritler şeklinde doğrayın

Tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın, sarmısağı ekleyin, bu karışımda tavuğu pembeleşene kadar kavurun Tavukları süzgeçle çıkarın, tavadaki yağa sebzeleri atıp 3-4 dakika soteleyin Üstüne tekrar tavukları koyup beraber kavurun Soya sosu, toz zencefil, tuz ve buğday nişastası ilave edin Makarnayı da hazırladığınız karışıma ilave edip karıştırın Sıcak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla