10-15-2012
|
#9
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çin Mutfağı Yemek Tarifi
Çin Usulü Domatesli Sogan Çorbasi
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
- 8 baş soğan,
- 6 olgun domates,
- 1 demet maydanoz,
- 2 yumurta,
- 1 tatlı kaşığının ucu kadar monosodyum glutammat (eczanelerden temin edilebilir),
- 1 litre et suyu veya tavuk suyu,
- yeteri kadar darülfülfül tozu ve tuz

Yapımı:
Maydanozu temizledikten sonra kıyarcasına ince doğramalı Domatesleri önce sıcak, sonra soğuk suya batırıp çıkarmalı ve kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra çok küçük parçalara doğramalı
Et suyunu veya tavuk suyunu ateşe oturtmalı Kaynamaya başlarken buna kabuğu soyulmuş tüm küçük soğanları, kıyılmış maydanozu, domates parçalarını, monosodyum glutammat'ı katmalı Tuzlayıp biberledikten sonra çorbayı kaynamaya bırakmalı
Çorba pişince yumurtaları hafifçe çırpıp dört kâseye bölmeli Bunların üstüne de kaynar çorbayı boşaltmalı ve hemen servis yapmalı
|
|
|