10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karyağdı Tatlısı Tatlı Tarifi
Açıklama :
Hem hafif,hem gösterişli) Other:Kullanılan malzemeler :Süre
30-35 dakika
Zorluk Derecesi:
Kolay
Kaç Kişilik
10 - 12 Kişilik
1 su bardağı toz şeker
1 paket etimek
Yarın kilo süt
7 çorba kaşığı irmik
7 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilin
1 paket krem şanti[*]Hindistan ceviziHazırlık[*]Krem şantiyi tatlı yapmaya başlamadan önce hazırlayıp,dolapta bi süre bekletiniz Tarifin HazırlanışıŞimdi bir paket etimeki borcama dizin Bir tencerede yarım litre(ben göz kararı yapıyorum) suya 1 su bardağı şekeri ilave edip kaynatın Ocaktan alıp, etimekleri bi güzel ıslatın ve yumşayan etimekleri birbirine yaklaştırın 
Yine bir tencereye yarım kilo süt,7 yemek kaşığı irmik ve 7 yemek kaşığı toz şeker ekleyerek pişirin,ocaktan almadan bir paket vanilini ekleyin Koyulaşınca ıslattığınız etimeklerin üzerine yayın Bu da tamam
Sonra sade krem şantiyi sütle karıştırıp,mikserle kıvamına getirin Bunu da en üste yayın amaaaa etimekle, sütle pişirdiğimiz irmik soğumuş olacak yoksa krem şantinın kıvamı cıvıklaşır Diziliş şu oldu;ıslanan etimek,pişen irmik,krem şanti
En üstede bolca hindistan cevizi serpin,atın dolaba 1 saat bekletin ve ıslattığınız bıçakla kareler kesip servis yapın [*]Deneyin pişman olmayacaksınız 
|
|
|