Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Baklava Tatlı Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Baklava Tatlı Tarifi




Kullanılan malzemeler :Süre
N/A
Zorluk Derecesi:
N/A
Kaç Kişilik
12
Hamuru İçin:
1/2 kg Un
3 adet Yumurta
1 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Tutam Tuz
3 Çorba Kaşığı Yoğurt
Yufkaları Açmak İçin 1 Kase Nişasta
İçine: 1 Paket Margarin
1/2 kg Ceviz
Üzerine: 1 Paket Margarin
7 Su Bardağı Toz Şeker
8 Su Bardağı Su[*]1/2 LimonTarifin HazırlanışıÖncelikle, 7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın İçine yarım lmonu sıkın
Yarım kg un, 3 adet yunurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 tutam tuz ve 3 çorba kaşığı yoğurdu karıştırın
Kulak memesi yumuşaklğında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Yarım saat dinlendirin
Daha sonra, hamurdan 30 adet ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, üzerine nişasta serpip oklavaya açın İçine koymak için 1 paket Margarini eritin
Bir tepsinin içme 1 yufkayı serin Üzerine erittiğlniz margarinden bir miktar serpin
Üzerine ikinci yufkayı serin Aym şekilde yine yağ serpin
Üçüncü yufkaya da aym işlemi uyguladıktan sonra, dördüncü yufkanın üzerine ceviz serpin
Bu şekilde üzerine üç yufka daha serip, aralarına yağ serpin
Her dördüncü yufkanın üzerine ceviz serpip, 30 yufkayı bu şekilde bitirin[*]Daha sonra, baklavayı uzunlamasına kesin Tepsiyi hafifçe yan çevirip, eğik bir şekilde verevlemesine kesin Diğer 1 paket margarini de eritip, baklavanın üzerine dökün Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kızartın Fırmdan çıkardıktan sonra, önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti baklavanın üzerine dökün



Alıntı Yaparak Cevapla