Yalnız Mesajı Göster

Fiyonk Tatlı Tatlı Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fiyonk Tatlı Tatlı Tarifi




Kullanılan malzemeler :Süre
N/A
Zorluk Derecesi:
N/A
Kaç Kişilik
6
1,5 Su Bardağı Su
2 Su Bardağı Un
3 Çorba Kaşığı Margarin
3 Adet Yumurta
1 Tutam Tuz
1,5 Su Bardağı Sıvı Yağ
Şerbeti İçin:
2,5 Su Bardağı Şeker
2,5 Su Bardağı Su[*]1/4 LimonTarifin HazırlanışıTencereye bir buçuk bardak suyu alıp kaynatalımİçine margarini ekleyelim
Margarin eriyene dek kaynatmaya devam edelim
Margarin eriyince bir tutam tuz ve 2 su bardağı unu ilave edip hızla karıştıralım
Sürekli karıştırarak hamurlaşıp koyu bir kıvama gelmesini sağlayalım
Kaşık hamurun içinde zor dönmeye başladığında hamuru ateten alalım ve soğutalım
İçine yumurtaları teker teker kırıp yoğuralım
Hamuru krema torbasına azar azar doldurup ılık sıvı yağın içine istediğimiz şekilde sıkalımAteşin altını açıp hamurları arkalı önlü kızartalımŞerbeti için suyu,şekeri ve limonu kaynatalım
Şerbet yoğun bir kıvama geldiğinde ateşten alalımHamurları yağdan çıkarır çıkarmaz önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbete atalımŞerbeti emen tatlıları hemen servis tabağına alalım[*]Not:Tatlıları şerbetin içinde fazla bekletmeyin yoksa yumuşayabilir



Alıntı Yaparak Cevapla