Yalnız Mesajı Göster

Deve Tabanı Baklava Tatlı Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Deve Tabanı Baklava Tatlı Tarifi




Kullanılan malzemeler :Süre
N/A
Zorluk Derecesi:
N/A
Kaç Kişilik
N/A
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı su
2-3 damla limon
Yeteri kadar un (Yumuşak bir hamur için)
Açmak için :
1 paket nişasta
1 çay bardağı un
İçi için :
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Üzeri için : 250 gr tereyağı (kızdırılmış)
Şerbeti için :
2 su bardağı şeker
1 su bardağından biraz fazla su[*]5 damla limon suyuTarifin HazırlanışıZeytinyağı, su ve limon suyunu karıştırıp içine unu azar azar ekleyin Elle çırpın
Cıvık bir halde iken un katarak fazla sert olmayan bir hamur tutun 20 dakika üzerine bez örtup hamuru dinlendirin
Hamurdan 12 adet cevizden biraz büyük bezeler koparın
Üzerine nişastalı un karışımı serpin Oklava ile çarşı yufkasından biraz daha büyük olarak, nişastalı un yardımı ile açın
Her bir yufkayı karşılıklı kenarlarından ortaya doğru dört bir kenarından toplayın(büzerek)
Ortadaki büzülmüş kısma ceviz koyup, uç kısmından ortaya doğru kapatın
Fırın tepsisine yavaşça çevirin Üzerine kızdırılmış tereyağını dökerek fırına verin
Pembeleşince fırından alın [*]Kızgınlığı gittikten sonra ılındırılmış şerbeti üzerine döküp servise sunun



Alıntı Yaparak Cevapla