Konu
:
Deve Tabanı Baklava Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Deve Tabanı Baklava Tatlı Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Deve Tabanı Baklava Tatlı Tarifi
Kullanılan malzemeler :
Süre
N/A
Zorluk Derecesi:
N/A
Kaç Kişilik
N/A
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı su
2-3 damla limon
Yeteri kadar un (Yumuşak bir hamur için)
Açmak için :
1 paket nişasta
1 çay bardağı un
İçi için :
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Üzeri için : 250 gr tereyağı (kızdırılmış)
Şerbeti için :
2 su bardağı şeker
1 su bardağından biraz fazla su[*]
5 damla limon suyu
Tarifin Hazırlanışı
Zeytinyağı, su ve limon suyunu karıştırıp içine unu azar azar ekleyin
Elle çırpın
Cıvık bir halde iken un katarak fazla sert olmayan bir hamur tutun
20 dakika üzerine bez örtup hamuru dinlendirin
Hamurdan 12 adet cevizden biraz büyük bezeler koparın
Üzerine nişastalı un karışımı serpin
Oklava ile çarşı yufkasından biraz daha büyük olarak, nişastalı un yardımı ile açın
Her bir yufkayı karşılıklı kenarlarından ortaya doğru dört bir kenarından toplayın
(büzerek)
Ortadaki büzülmüş kısma ceviz koyup, uç kısmından ortaya doğru kapatın
Fırın tepsisine yavaşça çevirin
Üzerine kızdırılmış tereyağını dökerek fırına verin
Pembeleşince fırından alın
[*]
Kızgınlığı gittikten sonra ılındırılmış şerbeti üzerine döküp servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul