Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Lokum (Kuru Baklava) Tatlı Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Lokum (Kuru Baklava) Tatlı Tarifi




Kullanılan malzemeler :Süre
N/A
Zorluk Derecesi:
N/A
Kaç Kişilik
N/A
1/2 Kibrit Kutusu Kadar Maya
1 Yemek Kaşıgı Toz Şeker
2 Su Bardağı Ilık Su
Aldığı Kadar Un
İç malzemesi :
300 gr Ceviz İçi (iri çekilmiş)
150 gr İzmir Üzümü (kuru)[*]4 Yemek Kaşıgı Toz ŞekerTarifin HazırlanışıBir kapta maya ve şekeri bir bardak ılık su ilave ederek ezin
İçerisine bir bardak ılık su daha ilave edin Mayalandırmadan un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında yoğurun
Hamuru altı eşit parçaya bölerek bezeler yapın
Bir parça hamuru alıp hiç dinlendirmeden üç milimetre inceliğinde açın
Açılan her bezenin üzerini sıvı yağla yağlayıp içerisine cevizli, üzümlü ve şekerli içi bolca serpin Rulo şeklinde sarararak yağlanmış tepsiye dizin veya kendi etrafında sararak yerleştirin
Her bezeyi aynı şekilde açarak üzerine iç serpin Rulo şeklinde tepsiye yerleştirin
Önceden ısıtılmış 220 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin
İçin hazırlanışı: [*]Bir kapta iri çekilmiş ceviz içi, kuru izmir üzümü ve dört yemek kaşığı şekeri karıştırın



Alıntı Yaparak Cevapla