Konu
:
Burma Kadayıf Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Burma Kadayıf Tatlı Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Burma Kadayıf Tatlı Tarifi
Kullanılan malzemeler :
Süre
N/A
Zorluk Derecesi:
N/A
Kaç Kişilik
N/A
1 Kg Çiğ Burma Kadayıf
600 gr margarin
1 Kg öğütülmüş fıstık içi
1 çorba kaşığı pekmez
Şerbet için:
6 su bardağı su[*]
3 kg toz şeker
Tarifin Hazırlanışı
Şekeri ve suyu bir tencerede karıştırın
Şurup kıvamına gelene dek kaynatın
Kadayıf için 100 gr eritilmiş margarini ve 1 çorba kaşığı pekmezi karıştırın
Tepsinin dibine sürün
Çiğ burma kadayıfı düz bir zeminde açın
Ortasına boydan boya fıstık içi sepin
Sonra bir ucundan tutun burarak sarın
Tepsiye yerleştirin
Üzerine kalan eritilmiş margarini sürün
Fazla yağı tepsiyi eğerek dökün
Burma kadayıfı önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dak
pişirin
Aynı tepside ters yüz ederek 10 dak
da diğer yüzünü pişirin
[*]
Sıcak şerbeti üzerine dökün ve şerbetini çektikten sonra servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul