10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayva Tatlisi Tatlı Tarifi
Kullanılan malzemeler :Süre
40-45 dk
Zorluk Derecesi:
orta
Kaç Kişilik
6
6 ayva
1 elma
5 su bardağı toz şeker
yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası
1 çay bardağı ufalanmış ceviz içi
9-10 adet karanfil
1 çay kaşığı tarçın[*]KaymakHazırlıkAyvaları ortadan ikiye bölüp, kabuklarını soyup, çekirdek yataklarını çıkarıyoruz [*]Ayrı bir yerde rendelediğimiz elmayı, 1 su bardağı şekeri,tarçını, ceviz içlerini ve karanfilleri 5-10 dk kavuruyoruzTarifin HazırlanışıTemizlenmiş ayvaları, yayvan bir tencereye diziyoruz
Gıda boyasını 1 çay bardağı suda eritip üzerlerine gezdiriyoruz
4 su bardağı sekeri de üzelerine gezdirdikten sonra(1 su bardağı şekeri ayırdık), ayvaların yarısına kadar su ekleyip kısık ateşte, ayvalar hafif yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz
Pişen ayvalarımızı ayrı bir tepsiye dizip, içlerine bu karışımı eşit olarak paylaştırıp, 180 derecelik fırında
15 dk fırınlıyoruz
Soğuyunca kaymakla servis yapıyoruz AFİYET OLSUN
|
|
|