Yalnız Mesajı Göster

Tabağıyla Yenilen Tatlı:) Tatlı Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tabağıyla Yenilen Tatlı:) Tatlı Tarifi




Kullanılan malzemeler :Süre
N/A
Zorluk Derecesi:
N/A
Kaç Kişilik
N/A
MALZEMELER:

80 Gr Bitter çikolata

Yağlı kek kağıdı

1 Paket sade krem şanti

1 Su bardağı soğuk süt
[*]Mevsim meyveleri (Tercihen zıt renkli olanlar)Hazırlık






Tarifin HazırlanışıÖncelikle çikolatayı benmari usulü eritip, yağlı kek kağıtlarının iç kısımlarına kalın bir şekilde çay kaşığı yardımı ile çikolatayı sürüp dondurucuya yerleştirelim
Bu arada 1 su bardağı soğuk süt ile krem şantiyi katı bir kıvama gelinceye kadar çırpalım
Arzu edilen meyveleri ( Kivi, karpuz,şeftali,çilek,portakal vs) küp şeklinde doğrayalım
Dondurucudan çikolatalı kek kağıtlarını alalım Kağıtları çikolatadan ayırıp, uygun bir servis kağıdının üzerine yerleştirelim
İçerisine krema sıkma şırıngası ile önce krem şanti sıkıp bir sıra karışık meyve dizelim, tekrar krema sıkıp bir sıra daha meyve dizdikten sonra, Antep fıstığı veya çikolata sosu ile süsleyerek servis yapabilirsiniz
[*]Afiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla