Konu
:
Pudingli Özel Kurabiye Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pudingli Özel Kurabiye Tatlı Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pudingli Özel Kurabiye Tatlı Tarifi
Pudingli Özel Kurabiye
MALZEMELER
Hamur için
150 gr
margarin
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç harcı için gerekli olan malzemeler
2 su bardağı süt
1 paket hazır kakaolu puding
(ya da pudingi siz kendinizde yapabilirsiniz
Ancak biraz koyu kıvamda olmalı)
Üzerine sürme için;
1 su bardağı pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Öncelikle pudingi hazırlamak üzere orta boy bir tencereye sütü ve hazır pudingi boşaltalım
Sonra orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatalım
Kaynadıktan sonra hemen altını kapatıp, ocaktan alalım
Soğumaya bırakalım
Kurabiyenin hamuru için, bütün malzemeleri derin bir kabın içinde karıştıralım
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur haline getirelim
Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizle düzleştirelim
İçine soğuttuğumuz pudingten bir tatlı kaşığı kadar koyduktan sonra üzerini poğaça gibi kapatalım ve tekrar yuvarlayalım
İyice yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak kurabiyeleri dizelim
10 dakika önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında üstleri pembeleşinceye kadar 25-30 dakika pişirelim
Fırından çıkarıp, soğumadan üzerlerine pudra şekerini serpiştirelim
Soğuduktan sonra fırın tepsisinden çıkarıp, servis tabağına alıp, ikram edelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul