Ayva Reçeli Tarifi Tatlı Tarifi
AYVA REÇELİ TARİFİ
Malzemeler
15 kilo ayva
5 su bardağı su
15 kilo toz şeker
2 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı Ayvaların kabuklarını soyup kalın delikli bir rendeyle çekirdek yataklarını bozmayacak şekilde rendeleyin Ayvaları suya koyup 5 -6 dakika kadar haşlayın Sonra toz şekeri katın ve karıştırarak eritin
Şeker eridikten sonra orta ateşte koyulaşıncaya dek kaynatın Reçel kıvamını bulduğunda 2 çorba kaşığı limon suyunu katıp biraz karıştırın Bir taşım kaynatıldıktan sonra tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın Daha sonra cam kavanozlara boşaltın Soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp serin bir yerde muhafaza edin
|