Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Tatlı Tatlı Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Tatlı Tatlı Tarifi




Elmalı Tatlı:

krema malzemeleri:

750ml süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
içine:

dövülmüş ceviz, kuru üzüm, tarçın
ayrıca:

4 veya 5 adet sarı elma
toz şeker
8 veya 10 adet pötibör bisküvi
hindistan cevizi
Hazırlanması:

Elmaları soyun, ikiye kesip çekirdek yuvalarını çıkartın Yayvan bir tencereye çekirdek boşlukları alta gelecek şekilde dizin Üzerlerine birer yemek kaşığı toz şeker serpin Yarılarına gelecek kadar su ekleyip dağılacak kadar yumuşamalarına izin vermeden pişirin
Tereyağı hariç kalan krema malzemelerini devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Pişince yağı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın
İç malzemeyi bir kasede karıştırın Pişen elmaları sırayla alıp çekirdek yuvalarını iç malzemeyle doldurun Üzerine bir pötibör bisküvi kapatın Bisküvi altta kalacak şekilde borcama dizin
Hepsini dizince kremayı üzerlerini ve aralardaki boşlukları kapatacak şekilde dökün Hindistan cevizi serperek buzdolabında soğumaya bırakın



Alıntı Yaparak Cevapla