Konu
:
Yoğurt Tatlısı Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurt Tatlısı Tatlı Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurt Tatlısı Tatlı Tarifi
Yoğurt Tatlısı Tatlı Tarifi
Malzemeler
• 400 g yoğurt
• 6 yumurta
• 600 g (3 1/4 su bardağı) irmik
• 120 g (1/2 su bardağı) tozşeker
• 120 g (1 su bardağı) un
• 40 g (1/3 su bardağı) nişasta
ŞURUBU İÇİN
• 450 g (1 4/5 su bardağı)
• Tozşeker
• 750 ml (3 su bardağı) su
• 1/2 limon suyu
SÜSLEME İÇIN
• 250 ml (1 su bardağı) krem şanti
• 6 adet ağaççileği ya da çilek
Tarif
Once firınınızı 180 °C`ye getirip ısıtın
Bu arada yoğurdu ısıya dayanıklı bir kap içinde benmari de tutun
Yoğurt ılınınca irmiği katıp, yedirin
Yumurtaları, aynı şekilde, sıcak sudaki bir kabın içinde şekerle birlikte karıştırın
Karışım ılınınca kabı sıcak sudan alın
Yumurtalar iyice koyulaşıncaya kadar çırpın
Bir kevgirle önce yoğurdu, sonra sırasıyla un ve nişastayı ilave edin
Fazla karıştırmadan bir tepsiye aktarın
Fırında yaklaşık 40 dakika pişirin
Bu arada bir tencerede şeker, su ve limon suyunu 4-5 dakika kaynatın
Şurup ılınınca, ılık haldeki tatlıya yedirin
Servis tabaklarına birkaç kaşık krem şantiyi koyun
Üzerine porsiyonlanmış yoğurt tatlılarından yerleştirin
Krem şantiyinin üzerine gelecek biçimde ağaççileği veya çilekleri serpiştirip, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul