Yalnız Mesajı Göster

Yoğurt Tatlısı Tatlı Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurt Tatlısı Tatlı Tarifi




Yoğurt Tatlısı Tatlı Tarifi

Malzemeler

• 400 g yoğurt

• 6 yumurta

• 600 g (3 1/4 su bardağı) irmik

• 120 g (1/2 su bardağı) tozşeker

• 120 g (1 su bardağı) un

• 40 g (1/3 su bardağı) nişasta

ŞURUBU İÇİN

• 450 g (1 4/5 su bardağı)

• Tozşeker

• 750 ml (3 su bardağı) su

• 1/2 limon suyu

SÜSLEME İÇIN

• 250 ml (1 su bardağı) krem şanti

• 6 adet ağaççileği ya da çilek

Tarif

Once firınınızı 180 °C`ye getirip ısıtın Bu arada yoğurdu ısıya dayanıklı bir kap içinde benmari de tutun Yoğurt ılınınca irmiği katıp, yedirin

Yumurtaları, aynı şekilde, sıcak sudaki bir kabın içinde şekerle birlikte karıştırın Karışım ılınınca kabı sıcak sudan alın Yumurtalar iyice koyulaşıncaya kadar çırpın Bir kevgirle önce yoğurdu, sonra sırasıyla un ve nişastayı ilave edin Fazla karıştırmadan bir tepsiye aktarın Fırında yaklaşık 40 dakika pişirin

Bu arada bir tencerede şeker, su ve limon suyunu 4-5 dakika kaynatın Şurup ılınınca, ılık haldeki tatlıya yedirin

Servis tabaklarına birkaç kaşık krem şantiyi koyun

Üzerine porsiyonlanmış yoğurt tatlılarından yerleştirin Krem şantiyinin üzerine gelecek biçimde ağaççileği veya çilekleri serpiştirip, servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla