Konu
:
Elmalı Milföy Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Milföy Tatlı Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Milföy Tatlı Tarifi
125 gr
margarin
2,5 su bardağı un
1/4 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı
limon
suyu
İçi için:
3-4
elma
1 tatlı kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı
elma
reçeli
Üstü için :
1
yumurta
sarısı
Malzemesinden
milföy
hamurunu hazırlayınız
Elmaları yıkayıp dörde bölünüz
Çekirdek yatağını çıkartıp kabuğunu soyunuz
1/2 cm
kalınlığında enine dilimleyiniz
Üzerine tarçın ve reçel koyup karıştırınız
Hamuru 4-5 mm kalınlığında kare şeklinde açıp 16 eşit parçaya ayırınız
Merdane ile her parçanın kenarlarını hafif incelterek daire şekline getiriniz
Ortasına 1 çorba kaşığı iç koyup kenarlarını ortaya doğru pililer yaparak kıvırınız
Üzerine
yumurta
sarısı sürüp orta hararetli fırında açık pembe renkte pişiriniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul