Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Milföy Tatlı Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Milföy Tatlı Tarifi




125 gr margarin
2,5 su bardağı un
1/4 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı limon suyu
İçi için:
3-4 elma
1 tatlı kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı elma reçeli
Üstü için :
1 yumurta sarısı

Malzemesinden milföy hamurunu hazırlayınız Elmaları yıkayıp dörde bölünüz Çekirdek yatağını çıkartıp kabuğunu soyunuz 1/2 cm kalınlığında enine dilimleyiniz Üzerine tarçın ve reçel koyup karıştırınız
Hamuru 4-5 mm kalınlığında kare şeklinde açıp 16 eşit parçaya ayırınız Merdane ile her parçanın kenarlarını hafif incelterek daire şekline getiriniz Ortasına 1 çorba kaşığı iç koyup kenarlarını ortaya doğru pililer yaparak kıvırınız Üzerine yumurta sarısı sürüp orta hararetli fırında açık pembe renkte pişiriniz



Alıntı Yaparak Cevapla