Yalnız Mesajı Göster

Muhallebi (Subyeden) Tatlı Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muhallebi (Subyeden) Tatlı Tarifi




Muhallebi (Subyeden)

Malzemesi
1 lt süt
3 kahve fincanı pirinçunu, ya da pirinçten elde edilmiş subye
1 çay fincanı toz şeker
(istenirse) tarçın ya da kıyılmış fıstık

Subye kullanmayacaksanız pirinçununu bir bardak ılık sütle ezip 1-2 saat bekletin Aksi halde bir bardak sütle iyice karıştırdığınız subyeyi kenara koyun Sütü kaynattıktan sonra, sütle ezilmiş pirinçunu, ya da subyeyi hızla tencereye boşaltıp devamlı olarak karıştırın ve ateşi hafifleterek 15 dakika kaynatın Şekerini ekledikten sonra 1-2 taşım daha pişirin Önceden hazırlanan kaselere, tencere, ya da kepçeyi yüksekten tutarak boşaltın Soğuduktan sonra buzdolabına alın İsterseniz servis sırasında üzerine tarçın ya da kıyılmış fıstık serpebilirsiniz

Not: Subye hazırlamak için, pirinci akşamdan ıslatın Daha sonra, ya havanda döverek, ya da makinede çekerek un haline getirin Sulandırarak bir tülbentten geçirin


Alıntı Yaparak Cevapla