Konu
:
Muhallebi (Subyeden) Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Muhallebi (Subyeden) Tatlı Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Muhallebi (Subyeden) Tatlı Tarifi
Muhallebi (Subyeden)
Malzemesi
1 lt
süt
3 kahve fincanı
pirinç
unu, ya da
pirinç
ten elde edilmiş subye
1 çay fincanı toz şeker
(istenirse) tarçın ya da kıyılmış
fıstık
Subye kullanmayacaksanız
pirinç
ununu bir bardak ılık
süt
le ezip 1-2 saat bekletin
Aksi halde bir bardak
süt
le iyice karıştırdığınız subyeyi kenara
koyun
Sütü kaynattıktan sonra,
süt
le ezilmiş
pirinç
unu, ya da subyeyi hızla tencereye boşaltıp devamlı olarak karıştırın ve ateşi hafifleterek 15 dakika kaynatın
Şekerini ekledikten sonra 1-2 taşım daha pişirin
Önceden hazırlanan kaselere, tencere, ya da kepçeyi yüksekten tutarak boşaltın
Soğuduktan sonra buzdolabına alın
İsterseniz servis sırasında üzerine tarçın ya da kıyılmış
fıstık
serpebilirsiniz
Not: Subye hazırlamak için, pirinci akşamdan ıslatın
Daha sonra, ya havanda döverek, ya da makinede çekerek un haline getirin
Sulandırarak bir tülbentten geçirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul