Yalnız Mesajı Göster

Yalancı Tavuk Göğsü Tatlı Tarifi

Eski 10-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yalancı Tavuk Göğsü Tatlı Tarifi





--->: Yalancı Tavuk Göğsü

Malzemeler
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
4 su bardağı süt
8 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
kibrit kutusu büyüklüğünde margarin
isteğe göre sade ve kakaolu ptibör bisküvi
tarçın

Tarif
un,nişasta,şeker,vanilyaya sütü ilave ederek koyu kıvama gelinceye kadar kısık ateşte karıştırın hafif kaynadıktan sonra ateşten indiripiçine kibrit kutusu büyüklüğündeki margarini ekleyin
soğumaya başladığında hafif ıslatılmış dikdörtgen bir kaba önce yarısını boşaltıp, kaba yayın üzerine pötibör bisküvileri düzgünce yerleştirin daha sonra kalan karışımıda bisküvilerin üzerini örtecek şekilde yayın
tamamen üzerine tarçın serpin, eğer varsa fındık veya ceviz de ekleyebilirsiniz
soğuduktan sonra buzdolabına yerleştirin yarım saat içinde istediğiniz kıvama ulaşacaktır
buzdolabından çıkartıp keserek servis yapabilirsiniz afiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla