Yalnız Mesajı Göster

Güllaçlı Muhallebi Tatlı Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güllaçlı Muhallebi Tatlı Tarifi




Güllaçlı Muhallebi

4 adet güllaç yaprağı
2 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
Muhallebi için:
3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı pirinç unu
1 tatlı kaşığı nişasta
1 paket vanilya

Önce güllaç için süt ve şeker kaynatmadan ısıtılır Güllaç yaprakları ortadan ikiye bölünür, sütlü karışıma batırılır Uygun büyüklükte 4 kaseye sarkıtarark üst üste konur Muhallebi malzemesi tencereye konur, ateşe yerleştirmeden iyice karıştırılır Sonra orta ateşte kıvam alana kadar sürekli karştırarark pişirilir İçinde güllaç bulunan kaselere paylaştırılır Kenarlardan sarkan güllaçlar yukarı toplanır Buzdolabında 2 saat bekletildikten sonra süslenerek servise sunulur


Alıntı Yaparak Cevapla