Konu
:
Güllaçlı Muhallebi Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Güllaçlı Muhallebi Tatlı Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güllaçlı Muhallebi Tatlı Tarifi
Güllaçlı Muhallebi
4 adet güllaç yaprağı
2 su bardağı
süt
1 çay bardağı şeker
Muhallebi için:
3 su bardağı
süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı
pirinç
unu
1 tatlı kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Önce güllaç için
süt
ve şeker kaynatmadan ısıtılır
Güllaç yaprakları ortadan ikiye bölünür,
süt
lü karışıma batırılır
Uygun
büyüklükte 4 kaseye sarkıtarark üst üste konur
Muhallebi malzemesi tencereye konur, ateşe yerleştirmeden iyice karıştırılır
Sonra orta ateşte kıvam alana kadar sürekli karştırarark pişirilir
İçinde güllaç bulunan kaselere paylaştırılır
Kenarlardan sarkan güllaçlar yukarı toplanır
Buzdolabında 2 saat bekletildikten sonra süslenerek servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul