Konu
:
Bursa Muhallebisi Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bursa Muhallebisi Tatlı Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bursa Muhallebisi Tatlı Tarifi
BURSA MUHALLEBİSİ
Malzeme:
1 su bardağı nişasta
5 su bardağı su
1 çay kaşığı toz karanfil
Yarım kilo şeker
2 kalıp kızamık şekeri
1 çay kaşığı kırmızı şekerci boyası
2 litre su
Yapılışı:
Nişasta, az su ile eze eze açılır
Geri kalan suda ilave edilerek karıştıra karıştıra pişirilir
Dibi ıslak olan bir tepsiye 2 parmak kalınlığında dökülüp, yayılır
Soğumaya bırakılır
Şurubu: Bir tencereye su, karanfil, şeker, şekerci boyası, kızamık şekeri koyup kaynatın
Ateşten alın
Servise hazırlanması: Kalıp gibi donmuş olan muhallebi kesilerek küçük karelere bölünür
Muhallebi kasesinin yarısına kadar dolduaüur
Üstüne de bol şurup dökülür
Servis yapılır
Not: Yaz ise buz rendelenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul