Yalnız Mesajı Göster

Bursa Muhallebisi Tatlı Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bursa Muhallebisi Tatlı Tarifi




BURSA MUHALLEBİSİ

Malzeme:
1 su bardağı nişasta
5 su bardağı su
1 çay kaşığı toz karanfil
Yarım kilo şeker
2 kalıp kızamık şekeri
1 çay kaşığı kırmızı şekerci boyası
2 litre su

Yapılışı:
Nişasta, az su ile eze eze açılır Geri kalan suda ilave edilerek karıştıra karıştıra pişirilir Dibi ıslak olan bir tepsiye 2 parmak kalınlığında dökülüp, yayılır Soğumaya bırakılır
Şurubu: Bir tencereye su, karanfil, şeker, şekerci boyası, kızamık şekeri koyup kaynatın Ateşten alın
Servise hazırlanması: Kalıp gibi donmuş olan muhallebi kesilerek küçük karelere bölünür Muhallebi kasesinin yarısına kadar dolduaüur Üstüne de bol şurup dökülür Servis yapılır

Not: Yaz ise buz rendelenir


Alıntı Yaparak Cevapla