Konu
:
İspanak Suflesi Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İspanak Suflesi Tatlı Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanak Suflesi Tatlı Tarifi
MALZEMELER
4 kişilik
1 çorba kaşığı ve 1 tatlı kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı ve bir çorba kaşığı un
½ su bardağı zar gibi küçük doğranmış gravyer peyniri
az tuz
az rendelenmiş hindistancevizi
bir tutam kırmızı biber
4 yumurta beyazı
4 yumurta akı
Ispanağı :
½ kg ıspanak
az karbonat
HAZIRLANIŞI
Ispanağın yapraklarını temizleyip birkaç dakika yıkayın
Sonra içinde az karbonat bulunan bol kaynar suda 5 dakika haşlayıp soğuk su ile soğutup iyice sıkarak sudan çıkarın
Kıyma makinasında çekin yada çok ince kıyın
Küçük bir tencereye yağ ve unu koyun, orta ateşte 3-4 dakika kavurup ateşten alın
5 dakika dinlendirip kaynar sütü, biberi, hindistancevizini ve tuzu ilave edin
Çırpma teli ile karıştırarak orta ateşte 3-4 dakika kaynatın ve ateşten alın
Önce hazırladığımız ıspanağı ve sonra yumurta sarılarını ve peyniri ilave edip karıştırın
Çukur bir kapta çırpma teli ile yumurta beyazını çırparak kar yapın, çalkalamadan karıştırın ve ıspanaklı harcın içine yedirin
4 adet birer kişilik veya bir adet 4 kişilik güvecin içini tamamen yağlayın ve içine hafif rende peynir serpin
Sufle harcını doldurarak fırına sürerek iyice kabarıncaya kadar küçükleri 15, büyükleri ise 30 dakika pişirip servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul