Konu
:
Mandalina Pelteli Muhallebi Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mandalina Pelteli Muhallebi Tatlı Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mandalina Pelteli Muhallebi Tatlı Tarifi
Mandalina Pelteli Muhallebi
Muhallebi için:
1 litere
süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı
pirinç
unu
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin
Pelte için:
3 su bardağı
mandalina
suyu
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
Muhallebi malzemesi margarin ve vanilya dışında tencereye aktarılır
Orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir
Ateşten almadan hemen önce margarin ve vanilya katılır, karıştırılır
Soğurkan ara ara karıştırılır
Pelte malzemesi diğer tencereye konur
Orta ateşte şeffaflaşıp, kıvam alana dek pişirilir, soğutulur
Kaselerin yarısına muhallebi konur, kalan kısmı da pelteyle tamamlanır
Üzeri arzu edilen şekilde süslenir, ikram edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul