Yalnız Mesajı Göster

Akdeniz Gülü Tatlı Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Akdeniz Gülü Tatlı Tarifi




Akdeniz Gülü

Malzemeler

Mutfak Zorluk 2 Süre 75 dkKaç Kişilik 8Yöntem

3 Su bardağı un
4 Adet yumurta
2 Çay bardağı nişasta
10 Yemek kaşığı tereyağı
3 Adet limonun suyu
1 Su bardağından fazla tozşeker
1 Su bardağı dövülmüş antepfıstığı
Şerbeti için :
4 Su bardağı su
2 Su bardağı tozşeker
Yarım limon suyu

Hazırlanışı
  • Öncelikle tozşeker ile suyu kaynatıp, limon suyunu ekleyin
  • Hazırladığınız şerbeti soğumaya bırakın
  • Un, yumurta ve limon suyunu yoğurup, parçalar koparın
  • Üzerini nişasta serpip, yaklaşık 5 dakika dinlendirin
  • Oklava ile tek tek açın
  • Tüm yufkaların aralarına eritilmiş tereyağı sürüp, üst üste dizin
  • Bıçakla kare biçiminde kesin
  • Uçlarını içe doğru bohça biçiminde katlayın
  • Üzerine iri kıyılmış antepfıstığı serpin
  • Biraz daha tereyeğı sürüp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 45 dakika pişirin
  • Önceden hazırladığınız ılık şerbeti üzerine gezdirin
  • Şerbetini çekince servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla