Konu
:
Armut Tatlısı Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Armut Tatlısı Tatlı Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Armut Tatlısı Tatlı Tarifi
Armut Tatlısı Tatlı Tarifi
Malzemeler
• 6 adet armut
• 4 su bardağı pudra şekeri
• 5 su bardağı su
• 1 paket vanilya
• 1/4 su bardağı süt
• 2 çay bardağı toz şeker
• 4 adet yumurta
• 4 yaprak jelatin
• 1 kutu çiğ krema
Sosu için:
• 1/2 su bardağı süt
• 1 yumurta sarısı
• 1 çorba kaşığı bal
Tarif
[/CENTER]
Pudra şekeri, su ve vanilyayı bir tencereye koyup 5 dakika kaynatın
Ayıklanmış ve ikiye bölünmüş armutları şerbetin içine atın ve yumuşayana kadar içinde tutun
Soğuduktan sonra ince ince dilimleyin
Jelatini ılık suda eritin
Toz şekeri, 2 çorba kaşığı su ile yakıp karamel haline getirin
Karamel rengini alınca üzerine 1 çorba kaşığı su ekleyin sıcak sütü de karamelli karışıma döküp karıştırın
Yumurta sarısını mixerle çırpın, karamelli karışımına ekleyerek hafif ateşte devamlı karıştırarak krema haline getirin
Jelatinleri kremaya ekleyin, ara sıra karıştırarak kremayı soğumaya bırakın
Çiğ kremadan 1 parmak eksiğini mixerle çırptıktan sonra kremaya ekleyin
Muhallebi kaselerini streç film tabakası ile kapladıktan sonra kenarlarına armut dilimlerini üst üste gelecek şekilde dizin
Hazırladığınız kremayı ortasına dökün
Kaseleri buzdolabına koyup 6 saat bekletin
Sosu için, yumurta sarısı ve sütü karıştırp benmari usulü pişirin
Bal ilave edip karıştırın
Kaselerdeki kremalı armutu ters çevirerek servis tabağına çıkarın
Etrafına hazırladığınız sostan dökün
dökları ters ters çevirerek Tarçın ve kuş üzümü ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul