Konu
:
Karışık Mevsim Reçelleri
Yalnız Mesajı Göster
Karışık Mevsim Reçelleri
10-14-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Karışık Mevsim Reçelleri
karışık mevsim reçelleri
TAM MEVSİMİNDE İNCİR REÇELİ(Ham İncir)
olmamış incirlerden ( erkek incir deriz biz)
MALZEMELER:
1kg ham incir(50-60tane)
1kg toz şeker
5-6 tane kadar karanfil
1yemek kaşığı limon suyu
4 bardak su
YAPILIŞI:
( Ham incirleri çıplak elle soyarsanız kaşınırsınız o yüzden eldivenle yapmanız gerekir veya pazardan soyulmuş olanlardan almanız gerekiyor
)
Eldivenleri takın ,incirleri soyun
Büyük bir tencereye bol su koyun kaynatın
Kaynayan suya soyduğunuz incirleri atın ve 20 dakika kaynatın
İncirinin haşlandığını rengi değişince anlarsınız ve haşlanan incirler dibe çöker
Haşlanan incirlerin suyunu süzün ve soğumaya bırakın
süzülen incirleri hafifçe sıkın(patlatmadan) ve acı suyunu çıkarın
İncirler sıkınca büzüşeceklerdir kork mayın şerbete atınca şişeceklerdir yeniden
1 Kg toz şekeri ve 4 bardak suyu karanfilleri tencereye koyun karıştırın, kaynamaya bırakın
Şerbet kıvamına gelince, incirleri içine atın hafif karıştırırn
İncir reçeli fazla karıştırılmaz
Önce kuvvetli sonra hafif ateşte 25-30 dakika pişirin
pişme süresinin bitmesine yakın limon suyunu koyun içine 5dakika daha kaynatın
25-30 dakika bu reçel için yeterli süredir
Pişen reçeli sıcakken kavanoza koyun kapağını kapatın ve ters çevirin bir gün öyle bekletin sonra dolaba koyun
Çok lezzetli bir reçeldir
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul