Yalnız Mesajı Göster

Karışık Mevsim Reçelleri

Eski 10-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karışık Mevsim Reçelleri




karışık mevsim reçelleri
TAM MEVSİMİNDE İNCİR REÇELİ(Ham İncir)
olmamış incirlerden ( erkek incir deriz biz)

MALZEMELER:
1kg ham incir(50-60tane)
1kg toz şeker
5-6 tane kadar karanfil
1yemek kaşığı limon suyu
4 bardak su
YAPILIŞI:
( Ham incirleri çıplak elle soyarsanız kaşınırsınız o yüzden eldivenle yapmanız gerekir veya pazardan soyulmuş olanlardan almanız gerekiyor)
Eldivenleri takın ,incirleri soyun Büyük bir tencereye bol su koyun kaynatınKaynayan suya soyduğunuz incirleri atın ve 20 dakika kaynatınİncirinin haşlandığını rengi değişince anlarsınız ve haşlanan incirler dibe çöker
Haşlanan incirlerin suyunu süzün ve soğumaya bırakınsüzülen incirleri hafifçe sıkın(patlatmadan) ve acı suyunu çıkarın İncirler sıkınca büzüşeceklerdir kork mayın şerbete atınca şişeceklerdir yeniden
1 Kg toz şekeri ve 4 bardak suyu karanfilleri tencereye koyun karıştırın, kaynamaya bırakın Şerbet kıvamına gelince, incirleri içine atın hafif karıştırırn İncir reçeli fazla karıştırılmaz
Önce kuvvetli sonra hafif ateşte 25-30 dakika pişirin pişme süresinin bitmesine yakın limon suyunu koyun içine 5dakika daha kaynatın 25-30 dakika bu reçel için yeterli süredir Pişen reçeli sıcakken kavanoza koyun kapağını kapatın ve ters çevirin bir gün öyle bekletin sonra dolaba koyun Çok lezzetli bir reçeldir
Afiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla