Konu
:
Karışık Mevsim Reçelleri
Yalnız Mesajı Göster
Karışık Mevsim Reçelleri
10-14-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Karışık Mevsim Reçelleri
karışık mevsim reçelleri -kompostolar-turşular
Vişne Reçeli
MALZEMELER:
1 kg vişne
1 kg toz şeker
1 yemek kaşğı limon suyu
YAPILIŞI:
Vişneleri yıkayın saplarını çıkarın
Temiz bir firkete veya kürdan yardımıyla vişnelerin çekirdekleri ,vişneleri parçalamadan çıkarın
Reçeli kaynatacağınız tencereye ,iki avuç vişne koyun, üstüne 2 avuç kadar şeker dökün
Vişneler ve şeker bitene kadar bu işleme devam edin, ağzını kapatın, suyunu salmasını bekleyin
Vişne reçeline su konmaz
Kendi saldığı suyla pişmeye bırakın
Bir kaç kez ,dibini tutmaması için karıştırın
Üstünde biriken köpükleri bir kepçe yardımıyla alın
20-25 dakika pişmesi için yeterlidir
İndirmenize yakın limon suyunu ekleyin, bir taşım daha kaynatın
15 dakika bekleyin sıcakken kavanozlara doldurup ağzını kapatın ters çevirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul