Yalnız Mesajı Göster

Karışık Mevsim Reçelleri

Eski 10-14-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karışık Mevsim Reçelleri




karışık mevsim reçelleri -kompostolar-turşular

Vişne Reçeli
MALZEMELER:
1 kg vişne
1 kg toz şeker
1 yemek kaşğı limon suyu
YAPILIŞI:
Vişneleri yıkayın saplarını çıkarın Temiz bir firkete veya kürdan yardımıyla vişnelerin çekirdekleri ,vişneleri parçalamadan çıkarın
Reçeli kaynatacağınız tencereye ,iki avuç vişne koyun, üstüne 2 avuç kadar şeker dökün Vişneler ve şeker bitene kadar bu işleme devam edin, ağzını kapatın, suyunu salmasını bekleyinVişne reçeline su konmaz Kendi saldığı suyla pişmeye bırakın Bir kaç kez ,dibini tutmaması için karıştırın Üstünde biriken köpükleri bir kepçe yardımıyla alın20-25 dakika pişmesi için yeterlidir İndirmenize yakın limon suyunu ekleyin, bir taşım daha kaynatın 15 dakika bekleyin sıcakken kavanozlara doldurup ağzını kapatın ters çevirin






Alıntı Yaparak Cevapla