Konu
:
Karışık Mevsim Reçelleri
Yalnız Mesajı Göster
Karışık Mevsim Reçelleri
10-14-2012
#
5
Prof. Dr. Sinsi
Karışık Mevsim Reçelleri
Karışık mevsim reçelleri
Kompostolar ve Turşular
Çilek Reçeli
MALZEMELER:
1 kg çilek
1 kilodan az toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
Küçük sağlam ve sert çilekler seçilir iyice yıkanır, zedelenmeden sap dibindeki yaprağı çıkarılır
Tencereye bir kat çilek, bir kat toz şeker dökülür
Bu işleme çilek ve toz şeker bitene kadar devam edilir
Ağzı kapatılır, şekerin erimesi için 3-4 saat bekledikten sonra kaynatılır
Su konmaz, çileğin saldığı su yeterlidir fazla karıştırılmaz, köpükler temizlenir indirmeye yakın limon suyu konur
Bir taşım daha kaynatılır sıcakken kavanozlara konur, ağzı sıkıca kapatılır, ters çevrilir soğumaya bırakılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul