Yalnız Mesajı Göster

Karışık Mevsim Reçelleri

Eski 10-14-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karışık Mevsim Reçelleri




Karışık mevsim reçelleri
Kompostolar ve Turşular

Çilek Reçeli
MALZEMELER:
1 kg çilek
1 kilodan az toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
Küçük sağlam ve sert çilekler seçilir iyice yıkanır, zedelenmeden sap dibindeki yaprağı çıkarılır Tencereye bir kat çilek, bir kat toz şeker dökülür Bu işleme çilek ve toz şeker bitene kadar devam edilir Ağzı kapatılır, şekerin erimesi için 3-4 saat bekledikten sonra kaynatılır Su konmaz, çileğin saldığı su yeterlidir fazla karıştırılmaz, köpükler temizlenir indirmeye yakın limon suyu konur Bir taşım daha kaynatılır sıcakken kavanozlara konur, ağzı sıkıca kapatılır, ters çevrilir soğumaya bırakılır






Alıntı Yaparak Cevapla