Yalnız Mesajı Göster

Gaziler Helvası (Edirne) Tatlı Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gaziler Helvası (Edirne) Tatlı Tarifi




Malzeme:

1 su bardağı margarin
25 su bardağı un
200 gr badem
5 su bardağı süt
15 su bardağı tozşeker

Yapilisi:

1 Bademleri ılık suda bekletip kabuklarını soyun Birkaç bademi süsleme için ayırın
2 Margarini geniş bir tavada eritin Un ve bademleri ekleyip sürekli karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun
3 Bir tencerede sütü kaynatın Tozşekeri ilave ederek karıştırın Şekerli sütü kavrulmuş una azar azar ekleyip sürekli karıştın Helva pişince ateşten alıp tencerenin kapağını kapatın ve yarım saat dinlendirin Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekil verin Üzerlerine birer badem yerleştirip servis tabağına alın Ilık olarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla