Konu
:
Çatal Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çatal Tatlı Tarifi
10-14-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Çatal Tatlı Tarifi
MALZEME
2 ad yumurta
8 yemek kaşığı un
1 fiske tuz
1çay kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 dilim limon
Üzeri için:
Pudra şekeri veya tarçın
YAPILIŞI
Şeker ve su 6-7 dk kaynatılır ve içine bir dilim limon atışldıktan sonra 15dk kaynatılarak şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır
Un ve kabartma tozunu bir kaba elenir
Unun ortasına açılır tuz serpilir ve yumurtalar kırılır
Malzeme iyice yoğrulur
Kulak memesinden sertçe bir hamur elde edilir
Hamur ağzı kapalı olarak 15dk dinlendirilir
Daha sonra hamur erişte hamuru inceliğinde açılır
1’er parmak genişliğinde şeritler halinde kesilir
2 su bardağı yağ derin bir tencereye konularak ısıtılır
Yağ kızdıktan sonra , kesilen şeritlerin ucuna çatal patırılır
(Fotoğraftaki gibi) Daha sonra o şekilde yağın içine alınır ve çatal döndürülerek hamura şekil verilir
Ön ve arkası renk değiştirdiğinde kızaran hamur soğumuş serbete atılır
Tüm şeritler bu şekilde yapılır ve servis ederken üzerine pudra şekeri yada tarçın serpilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul