Yalnız Mesajı Göster

Çatal Tatlı Tarifi

Eski 10-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çatal Tatlı Tarifi




MALZEME

2 ad yumurta

8 yemek kaşığı un

1 fiske tuz

1çay kaşığı kabartma tozu

2 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için:

2 su bardağı şeker

2 su bardağı su

1 dilim limon

Üzeri için:

Pudra şekeri veya tarçın

YAPILIŞI

Şeker ve su 6-7 dk kaynatılır ve içine bir dilim limon atışldıktan sonra 15dk kaynatılarak şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır Un ve kabartma tozunu bir kaba elenir Unun ortasına açılır tuz serpilir ve yumurtalar kırılır Malzeme iyice yoğrulur Kulak memesinden sertçe bir hamur elde edilir Hamur ağzı kapalı olarak 15dk dinlendirilir Daha sonra hamur erişte hamuru inceliğinde açılır 1’er parmak genişliğinde şeritler halinde kesilir 2 su bardağı yağ derin bir tencereye konularak ısıtılır Yağ kızdıktan sonra , kesilen şeritlerin ucuna çatal patırılır(Fotoğraftaki gibi) Daha sonra o şekilde yağın içine alınır ve çatal döndürülerek hamura şekil verilir Ön ve arkası renk değiştirdiğinde kızaran hamur soğumuş serbete atılır Tüm şeritler bu şekilde yapılır ve servis ederken üzerine pudra şekeri yada tarçın serpilir


Alıntı Yaparak Cevapla