Konu
:
Kaymaklı Beyaz Çevirme Tatlısı (İstanbul) Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kaymaklı Beyaz Çevirme Tatlısı (İstanbul) Tatlı Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaymaklı Beyaz Çevirme Tatlısı (İstanbul) Tatlı Tarifi
Malzeme:
1 kg tozşeker
1 su bardağı su
Yarım
limon
un suyu
2 çay kaşığı vanilya
1 lüle
kaymak
(200 gr)
Yapilisi:
1
Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın
Bir tabağın ucuna bir damla akıttığınızda damla dağılmıyorsa kıvamını bulmuş demektir
Limon suyunu ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın
2
Uzun saplı tahta bir kaşıkla şurubu hep aynı yöne doğru yaklaşık 15 dakika karıştırın
(Bir süre sonra şurup saydamlığını kaybeder,
süt
renginde koyu bir
krema
ya dönüşür ve katılaşıp bembeyaz olur
Tatlı kıvamını bulmuştur
)
3
Tatlıya
kaymak
ve vanilyayı ekleyip yedirinceye kadar iyice karıştırın
Cam servis kâselerine paylaştırıp buzdolabında muhafaza edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul