Yalnız Mesajı Göster

Taş Kadayıf (Malatya) Tatlı Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taş Kadayıf (Malatya) Tatlı Tarifi





Malzeme:

12 adet yassı kadayıf
1 su bardağı bütün ceviz
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı su
Kızartma yağı

Şerbet için:

2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu

Yapilisi:

Şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır Kadayıfa birkaç adet ceviz konur, poğaça gibi katlanır Ağzı sıktırılarak yapıştırılır Yumurta-su karışımına hafifçe bulanır Kızgın yağda açık renkte pişirilir Soğuk şerbete atılır 20 dakika sonra servise sunulabilir Üzerine ince çekilmiş ceviz, fıstık serpilebilir




Alıntı Yaparak Cevapla