Konu
:
Taş Kadayıf (Malatya) Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Taş Kadayıf (Malatya) Tatlı Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taş Kadayıf (Malatya) Tatlı Tarifi
Malzeme:
12 adet yassı kadayıf
1 su bardağı bütün
ceviz
1 adet
yumurta
2 çorba kaşığı su
Kızartma yağı
Şerbet için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım
limon
suyu
Yapilisi:
Şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır
Kadayıfa birkaç adet
ceviz
konur, poğaça gibi katlanır
Ağzı sıktırılarak yapıştırılır
Yumurta-su karışımına hafifçe bulanır
Kızgın yağda açık renkte pişirilir
Soğuk şerbete atılır
20 dakika sonra servise sunulabilir
Üzerine ince çekilmiş
ceviz
,
fıstık
serpilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul