Yalnız Mesajı Göster

Erik Şerbeti

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erik Şerbeti




Erik Şerbeti

1 kg kırmızı sulu erik

1 kg toz şeker

2 parça limon tuzu

Yumuşak ve sulu kırmızı erik yıkanır, suyu süzülür, bir tencere içinde iyice ezilerek püresi çıkarılır, elekten geçirilerek kabuğu ve çekirdekleri ayrıştırılır

Elde edilen erik püresinin üzerine 1 kg toz şeker dökülerek karıştırılır Ocağa konur, kaynatılır, kaynama başlayınca ateş kısılır 10 dakika kaynatılır, içine 2 parça limon tuzu atılır ve bir 10 dakika daha kaynatılır Soğumaya bırakılır Soğuyunca şişelere çekilerek buzdolabında saklanır İhtiyaç oldukça sulandırılarak içilir

Püf noktaları:

# Eriğin suyunu sıkarken çekirdekleri biraz ele batıyor

# Eriğin kabuğu çok ekşi oluyor, kesinlikle içine karışmasın

# Tencerede çok fazla köpürüyor, bunun için oldukça büyük bir tencere kullanın

# Erik suyu, soyulmuş elma gibi kararıyor, hemen şekeri katıp ateşe koyun

# Aynı şekilde biraz fazla kaynatıp koyu kıvamda saklarsanız, marmelat oluyor



Alıntı Yaparak Cevapla