Yalnız Mesajı Göster

Bal Ve Şam Fıstıklı Dondurma Tatlı Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bal Ve Şam Fıstıklı Dondurma Tatlı Tarifi




Bal ve Şam Fıstıklı Dondurma

Malzemeler

1 paket vanilya
450 ml süt
3/4 su bardağı bal
3 yumurta
1 çorba kaşığı mısır unu
1/2 su bardağı fıstık içi
1,5 su bardağı krema
10 adet kuru kayısı

yapılışı

Süt ve balı küçük bir tencereye alın Vanilyayı ve mısır ununu ekleyin Sürekli karıştırarak topaksız kıvama getirin Ardından çırpılmış yumurta sarılarını karıştırın Karışımı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin Tuz ve dövülmüş fıstıkları ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve soğumaya bırakın Soğuyan karışımı bir dondurma kabına koyun ve üstten iki santimi katılaşana kadar dondurunYarı donmuş dondurmayı tekrar bir kaba alın, yumuşayana kadar karıştırın Yumurta aklarını kar haline gelene dek çırpın İkisini de vanilyalı karışımın içine karıştırın Tekrar buzdolabına koyup, dondurun Kıyılmış kuru kayısılarla birlikte servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla