Yalnız Mesajı Göster

En Pratik Vişne Reçeli Tarifi Tatlı Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

En Pratik Vişne Reçeli Tarifi Tatlı Tarifi




En Pratik VİŞNE REÇELİ Tarifi



Hazırlanışı:

Vişne reçelini burada yazılı malzeme ile kiraz reçeli gibi hazırla­yınız Kaynatıp kıvamına getirip ateşten alınız Glikozunu ilâve edip yarı hararetini kaybedince kavanoz­lara doldurup ağzı kapalı olarak muhafaza edi­niz,

DİĞER TARİF:
Gereken Malzemeler
1 kilogram Vişne
100 gr ya da 150 gr şeker (isteğe bağlı)
1 tane limon

Tarifi:
Vişnelerimizi ayıklayalım Daha sonra bir kaba koyup 150gr şekeri ekleyip yarım saat şekerin erimesini bekleyelim Vişneler iyice sulandıktan sonra bir kaba koyup şekeri ekleyip ağzı açık şekilde kaynatalım yaklaşık 1,5 saat kadar ve devamlı köpüğünü ayıralım ki reçelimizin rengi bozulmasın Kaynadıktan sonra soğutalım sonra içine koyacağımız kavonozun ıslak olmaması çok önemlidir Ayrıca kavonozun kapağını kanynar suda biraz kaynatmalısını ve kapağı kurulayıp hemen kapatın ve kavanozu ters çevirip güneş olmayan bir mekanda en az on beş gün bekletelim
Herkese Afiyet olsun

DİĞER TARİF:

MALZEMELER
2 diş limon tuzu (aspirin kadar olmalı)
1250 gram vişne
1500 gram
NOT
Burada sadece tahta kaşık kullanılmalıdır Limon tuzu kullanmaktansa 4 - 5 damla limon suyu da tercih edebilirsiniz Güneş ışığında pişirmeyecekseniz şeker eriyinceye ve reçel kıvamını buluncaya dek kaynatmalısınız
HAZIRLANIŞI
1 Vişneler yıkandıktan sonra çekirdekleri çıkartılır
2 Üzerine toz şeker ve limon tuzu konulup 1 gece bekletilir
3 10 dakika meyvelerin şekli bozulmayacak şekilde karıştırılarak kaynatıldıktan sonra borcama alınır
4 Üzeri tülbentle kapatılarak güneşe bırakılır
5 Aralıklarla karıştırılır
6 Bütün şeker eriyinceye kadar güneşte bırakılır



Alıntı Yaparak Cevapla