Konu
:
En Pratik Vişne Reçeli Tarifi Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
En Pratik Vişne Reçeli Tarifi Tatlı Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
En Pratik Vişne Reçeli Tarifi Tatlı Tarifi
En Pratik
VİŞNE REÇELİ
Tarifi
Hazırlanışı:
Vişne reçelini burada yazılı malzeme ile kiraz reçeli gibi hazırlayınız
Kaynatıp kıvamına getirip ateşten alınız
Glikozunu ilâve edip yarı hararetini kaybedince kavanozlara doldurup ağzı kapalı olarak muhafaza ediniz,
DİĞER TARİF:
Gereken Malzemeler
1 kilogram Vişne
100 gr ya da 150 gr şeker (isteğe bağlı)
1 tane limon
Tarifi
:
Vişnelerimizi ayıklayalım
Daha sonra bir kaba koyup 150gr şekeri ekleyip yarım saat şekerin erimesini bekleyelim
Vişneler iyice sulandıktan sonra bir kaba koyup şekeri ekleyip ağzı açık şekilde kaynatalım yaklaşık 1,5 saat kadar ve devamlı köpüğünü ayıralım ki reçelimizin rengi bozulmasın
Kaynadıktan sonra soğutalım sonra içine koyacağımız kavonozun ıslak olmaması çok önemlidir
Ayrıca kavonozun kapağını kanynar suda biraz kaynatmalısını ve kapağı kurulayıp hemen kapatın ve kavanozu ters çevirip güneş olmayan bir mekanda en az on beş gün bekletelim
Herkese Afiyet olsun
DİĞER TARİF:
MALZEMELER
2 diş limon tuzu (aspirin kadar olmalı)
1
250 gram vişne
1
500 gram
NOT
Burada sadece tahta kaşık kullanılmalıdır
Limon tuzu kullanmaktansa 4 - 5 damla limon suyu da tercih edebilirsiniz
Güneş ışığında pişirmeyecekseniz şeker eriyinceye ve reçel kıvamını buluncaya dek kaynatmalısınız
HAZIRLANIŞI
1
Vişneler yıkandıktan sonra çekirdekleri çıkartılır
2
Üzerine toz şeker ve limon tuzu konulup 1 gece bekletilir
3
10 dakika meyvelerin şekli bozulmayacak şekilde karıştırılarak kaynatıldıktan sonra borcama alınır
4
Üzeri tülbentle kapatılarak güneşe bırakılır
5
Aralıklarla karıştırılır
6
Bütün şeker eriyinceye kadar güneşte bırakılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul