Konu
:
Oktay Ustadan Aşure Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Oktay Ustadan Aşure Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Oktay Ustadan Aşure Tarifi
Oktay Ustadan Aşure Tarifi
Aşure malzemeleri
1/2 kg buğday
1 fincan pirinç (çay fincanı)
200 gr kuru fasulye
200 gr kuru ceviz
200 gr fındık
100 gr pilav fıstığı
1 kg toz şeker
200 gr nohut
4 adet limon
50 gr kuş üzümü
Aşure tarifi
Pirinçleri ve buğdayları yıkayın
Pirinçleri ve buğdayları tencereye koyun ve üzerine su ekleyin (üzerini 2-3 parmak aşacak şekilde)
Bu şekilde 5 dakika karıştırarak pişirin
Üzerini sıkıca kapatıp sıcak ortamda, bir gece bekletin
Nohut ve fasulyeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın
Pirinç ve buğdayları tencereye biraz sıcak su ekleyerek ateşe koyup kapaksız olarak kaynatın
Dibinin tutmamasına dikkat edin, devamlı karıştırın
Bir süre sonra altını kısarak, kabukları soyulmuş nohut ve fasulyeleri katın
Malzemeler kısık ateşte pişerken karıştırarak bir kilogram şekeri de ilave edin
Ateşten almaya yakın limonları rendelenip aşureye katın ve bir iki taşım daha kaynatın
Ateşten almadan önce isteğinize göre gül suyu da ekleyebilirsiniz
Soğumadan kaselere koyun
Fındığı, cevizi ve pilav fıstığını kavurarak aşurelerin üzerine serpiştirebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul