Yalnız Mesajı Göster

Muhallebili Tatlı Tatlı Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muhallebili Tatlı Tatlı Tarifi




Muhallebili Tatlı

Muhallebisi için:
3 su bardağı süt,
1 kahve fincanı nişasta,
1 fiske tuz,
yarım çay bardağı su,
4 adet yumurta
Hamuru için:
3,5 su bardağı un,
1 kahve fincanı pudraşekeri,
1 su bardağı tereyağı veya margarin
Şurubu için:
2 su bardağı tozşeker,
1,5 su bardağı su,
1 tatlı kaşığı limon suyu

Muhallebiyi hazırlamak için, 3 su bardağı sütü kaynatın Nişasta ve tuzu az suda eritin Kaynayan sütten birkaç kaşık alıp nişastaya ilave edin Bu karışımı da azar azar ve sürekli karıştırarak kaynayan süte katın
Muhallebi pişirir gibi pişirerek ateşten alın, soğumaya bırakın Soğuyan muhallebinin üzerine 4 adet yumurta kırın Telle çırparak muhallebiye yedi-rin Hamur için: Un ile pudraşekerini eleyin, ortasını açın Bir su bardağı yağı onun ortasına dökün Hamur yoğurur gibi iyice yoğurun Orta boy bir tepsiyi yağlayın Hamuru merdaneyle tepsi büyüklüğünde açın Tepsiye yerleştirin
Üzerini düzelterek orta sıcaklıktaki fırında pembeleşene dek pişirin Fırından alın Hazırladığınız yumurtalı muhallebiyi fırından çıkarttığınız hamurun üzerine dökün Düzgünce tepsinin her tarafına yayın Tepsiyi tekrar fırına sürün Üzeri pembeleşinceye fırından çıkarın ve soğumaya bırakın

Şurubu için:
Malzemeleri bir tencereye koyun Karıştırıp şekeri eritin Kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra ateşten alın Ilınmış olan böreği istediğiniz şekilde kesin
Kepçe ile sıcak şurubu üzerine dökün Şurubunu çekip soğuyunca servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla