Konu
:
Alman Pastası Tarifi Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Alman Pastası Tarifi Tatlı Tarifi
10-14-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Alman Pastası Tarifi Tatlı Tarifi
Daha Pratik Alman Pastası Tarifi
ablamın hazırladığı
sofraya
benim tek katkım alman pastasını yapmak oldu
pastayı portakal ağacı okuyucularından gülsüm'ün tarifine göre yaptım
ben asıl tarife ilave olarak pastanın arasındaki kremanın üzerine dilimlenmiş muzlar dizdim
aslında pastayı çok iyi yapamadığım için üzülüyordum ama annem bu akşam "ablanın misafirleri pastanı çok beğenmişler" dedikten sonra rahatladım
malzemeler:
kek:
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
60-70 gr
erimiş margarin
1 çay bardağı süt-yoğurt karışımı
3 çay bardağı elenmiş un(içine bir paket kabartma tozu da ekleyin)
krema:
2 su bardağı süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şeker
fındık kadar margarin
vanilya
pudra şekeri
hazırlanması:
1
kek malzemelerini sırayla karıştırıp yağlanmış yuvarlak kalıba dökün
(püf noktası: yaptığınız hamur fazla kaşık yardımına gerek kalmadan akmalı, akmıyorsa bir parça süt ekleyin
) önceden ısınmış fırında 170 derecede 20 dk
pişirin
(üstü fazla kızarmamalı)
2
margarin ve vanilya hariç krema malzemelerini karıştırıp kaynayana kadar pişirin
kaynayınca margarin ve vanilyayı ekleyin
3
pişen keki(fazla kalın değil) ikiye bölün
arasına kremayı ılıtıp sürün keki kapatın
üzerine elekle bolca pudra şekeri serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul