Konu
:
Saray Aşuresi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Saray Aşuresi Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Saray Aşuresi Tarifi
SARAY AŞURESİ
2 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı nohut ( haşlanmış ve kabukları soyulmuş)
4 su bardağı toz şeker
10 adet kayısı
5 adet incir
1 su bardağı tuzsuz badem
1 su bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı kuş üzümü
2 çorba kaşığı dolma fıstığı
4 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı gül suyu
SÜSLEMEK İÇİN
Nar, badem, antepfıstığı
Buğday, kuru fasulye ve nohutu geceden ayrı ayrı ıslatın
Ertesi gün nohutu ve fasulyeyi ayrı haşlayın ve süzün
Buğdayı büyük bir tencereye bol su ile koyun orta ateşte ara sıra üstten hafif karıştırarak buğdaylar çatlayana kadar pişirin
Kuru incir ve kayısıları ocakta ayrı ayrı bir iki dakika haşlayın
Süzün küp küp kesin buğdaydan dört beş kepçe alın robotta macun gibi olana kadar çekin daha sonra tencereye ekleyin
Tuzu, nohutu, fasulyeyi, şekeri, üzümü ilave edin
Tencereyi hafifçe sallayarak 20 dk
pişirin
Nişastayı gül suyu ile erittikten sonra tencereye aktarın
5 dk
daha kaynatıp ocaktan alın
Kapağını kapatıp 30 dk
dinlendirin
Kaselere paylaştırın
Üzerini nar tanesi, badem, fıstık ile süsleyin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul