Yalnız Mesajı Göster

Sakızlı Kayısılı Muhallebi Tatlı Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakızlı Kayısılı Muhallebi Tatlı Tarifi




Sakızlı Kayısılı Muhallebi

1 litre süt,
1 su bardağı tozşeker,
1 paket damla sakızı,
3 çorba kaşığı pirinç unu,
yarım kg taze kayısı,
1 su bardağı süt,
1 su bardağı kayısı nektarı,
1 çorba kaşığı tozşeker,
1 çorba kaşığı nişasta
Süslemek için:
Dövülmüş antep fıstığı ya da ceviz

1 litre sütü tencereye koyun Pirinç ununu ve tozşekeri ilave edin Karıştırarak dibi tutmadan pişirin Ateşten alırken içine damla sakızını atın Karıştırıp derin bir kaseye boşaltın
Üzerine çekirdekleri çıkarılmış taze kayısıları dizin
Bir tarafta 1 su bardağı sütü, kayısı nektarını, 1 çorba kaşığı tozşekeri ve 1 çorba kaşığı nişastayı karıştırarak koyulaşıncaya dek pişirin
Piştikten sonra meyvelerin üzerine dökün Buzdolabında 1 gece bekletin Servisten önce üzerini antepfıstığı ya da ceviz ile süsleyin


Alıntı Yaparak Cevapla