Konu
:
Dondurmalı Sundae Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Dondurmalı Sundae Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dondurmalı Sundae Tarifi
Dondurmalı sundae tarifi
Dondurmalı sundae tarifi
sundae tarifi sundae sundae nasıl yapılır işte tarifi,
4 kişi için sundae tarifi
Sundae için Malzezeler
1 litre vanilyalı dondurma (tarifi altta)
3/4 su bardağı çikolata sosu (tarifi altta)
4 adet külah
Süs için şekerden burun, çikolatadan göz ve ağızlar (tarifi altta)
Yapılışı
Dondurma kuplarına çikolata sosu ve dondurma koyup bir kaşık yardımıyla karıştırın
Üzerlerine dondurma kaşığıyla şekil verdiğiniz birer top vanilyalı dondurma yerleştirin
Dondurma kabında erimiş olan dondurmaya külahların tersini hafifçe batırıp topların üstüne yerleştirin
Aynı şekilde erimiş dondurmayı yapıştırıcı gibi kullanarak burun, göz ve ağız kısımlarını da yapıştırın ve servis yapın
VANİLYALI DONDURMA
Tarif David Lebovitz‘in Perfect Scoop adlı kitabından alınmıştır
Yaklaşık 1 litre dondurma için
Malzemeler
250 ml (1 su bardağı) tam yağlı süt
150 gram (3/4 su bardağı) şeker
500 ml (2 su bardağı) krema
1 adet çubuk vanilya
6 adet yumurta sarısı
3/4 çay kaşığı vanilya özütü
Yapılışı
Süt, şeker ve kremanın 1 su bardaklık kısmını bir tencerede ısıtın
Vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesip bıçak yardımıyla tohumlarını sıyırın ve çubukla beraber ısınmış sütlü karışımın içine atın
Ateşten alıp kapağını kapatın ve 30 dakika demlenmeye bırakın
Bir karıştırma kabına kremanın geri kalan kısmını koyun
Üzerine de ince delikli bir süzgeç yerleştirin
Ayrı bir kapta yumurta sarılarını iyice çırptıktan sonra ılınmış olan sütü azar azar ekleyerek durmaksızın çırpın
Ardından karışımı sütün olduğu tencereye geri aktarıp tekrar ocağa alın ve orta ateşte durmaksızın koyulaşana kadar tahta bir kaşıkla karıştırın
Koyulaşan karışımı süzgeçten geçirerek kremanın geri kalanına ilave edin, vanilya özütünü ekleyin ve buz ve soğuk su dolu bir kabın içinde iyice soğuyana kadar karıştırın
Isıya dayanıklı kapaklı bir kaba aktarıp ertesi güne kadar buzdolabında soğutun
Ertesi gün dondurma makinenizin talimatlarına uygun bir şekilde hazırlayıp tekrar hava geçirmeyen bir kapta buzlukta muhafaza edin
Servis yapmadan 15 dakika önce buzluktan çıkartıp gelatonun biraz açılmasını bekleyin
ÇİKOLATA SOSU
Tarif Dorie Greenspan‘in Chocolate Desserts by Pierre Herme kitabından uyarlanmıştır
Yaklaşık 3/4 su bardağı sos için
Malzemeler
90 gram bitter çikolata (%70 kakao), rendelenmiş
1/2 su bardağı su
1/4 su bardağı krema
2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı mısır şurubu (opsiyonel, yerinde şeker de kullanabilirsiniz)
Yapılışı
Bütün malzemeleri bir tencereye alıp orta ateşte eriyip koyulaşana kadar karıştırın (10-15 dakika kadar)
Çok fazla koyulaşmasını beklemeyin; akışkan bir sos olacaktır
Bir kaba aktarıp soğuyana kadar buzdolabında bekletin
SÜSLER
Malzemeler
40 gram bitter çikolata
2 adet Haribo Çilex
Yapılışı
Göz ve ağız kısımları için çikolatayı benmari usulü eritin
Ardından bir suluboya fırçası yardımıyla bir parşömen kağıdına göz ve ağız kısımlarını çizip buzdolabında sertleşene kadar bekletin
Burun kısımları için Haribo çilex şekerlemelerinin kenarlarını yuvarlak şekilde kesin
alıntıdır: cafefernando
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul